Testimonials over Leiden als congresdestinatie

Voor het maken van een beslissing is niets zo belangrijk als de ervaringen van anderen. Dat geldt niet in de laatste plaats voor de keuze voor de juiste bestemming voor uw congres, symposium of evenement. Leiden Convention Bureau heeft door de jaren heen met verschillende organisaties samengewerkt om een congres te organiseren in Leiden. Op deze pagina delen zij hun ervaring.

37e Internationale Scientific Instrument Commision Congres 

In de periode van 3-8 september 2018 organiseerde Rijksmuseum Boerhaave het 37e internationale Scientific Instrument Commision Congres (een subcommissie van de UNESCO).

150 wetenschapshistorici, museumconservatoren en studenten uit meer dan 20 landen over heel de wereld spraken een week over historische wetenschappelijke ontwikkelingen. 

De lezingen en discussies vonden plaats in de twee congreszalen van Rijksmuseum Boerhaave. Excursies waren niet alleen in Leiden (Bibliotheca Thysiana, Pieterskerk, de Leidse Sterrewacht, het depot en de universiteitsbibliotheek), maar ook andere musea. Vanuit Leiden waren deze eenvoudig met een bus te bereiken. Ook het congresdiner vond in Leiden plaats en wel in de Oranjerie van de Hortus Botanicus. Na afloop kregen we veel complimenten, niet alleen voor het congres, maar ook voor de mooie stad, die overzichtelijk is en veel te bieden heeft. 

foooot.jpg

Hans Hooijmaijers                                                                                                      Deputy Directeur / Hoofd Collecties                                                                            

 

foto_website.png

De 28ste internationale bijeenkomst van ICRS vond plaats in de Stadsgehoorzaal te Leiden van 30 juni tot 4 juli 2018. Het congres trok meer dan 530 deelnemers aan van 34 verschillende landen. 

Het historische centrum, de prachtige locatie en perfecte ligging, vlakbij het internationale vliegveld Schiphol, waren de redenen tot de grootste ICRS bijeenkomst ooit. 

De deelnemers genoten van de uitmuntende wetenschap, maar ook de rondvaart en het wonderbaarlijke gala diner in de Pieterskerk. 

Prof.dr. M. van der Stelt
Wiskunde en Natuurwetenschappen

Leiden Institute of Chemistry
Congresambassadeur

gaia_spacecraft_275.jpg

Gaia Data Processing and Analysis Consortium (DPAC)

De Congresvoorzitter werkt bij het onderzoekinstituut Sterrenwacht Leiden, maar de belangrijkste motivatie voor deze keuze was dat de stad eenvoudig te bereikt kan worden vanuit vrijwel heel Europa. Leiden Convention Bureau bood geweldige ondersteuning bij het vinden van een locatie. Holiday Inn werd enorm gewaardeerd door zowel de organisatoren als de deelnemers. De in house conference setting is ideaal voor dit type congres, waar ad-hoc ontmoetingen tussen deelnemers van groot belang is.

De stad Leiden bood meer dan voldoende mogelijkheden voor de vrije-tijdsmomenten gedurende de conferentie en de nabijheid van de "grote steden" in de Randstad maakte de keuze voor sightseeing, museumbezoek, etc. alleen nog maar ruimer. 

Dr. A.G.A. (Anthony) Brown
Wiskunde en Natuurwetenschappen
Sterrewacht Leiden, Universiteit Leiden
Congres Ambassadeur

fluxcongres_eveline_crone_in_de_burgerzaal_van_stadhuis_leiden_16092015_111_klein.jpg

Congresseren in Leiden: de ‘sleutel’ tot een succesvol congres

Ons Flux-congres 2015 was een groot succes van begin tot eind. De burgermeester sprong op zaterdagochtend 'even in de boot' om het internationale congres comité tijdens de site-inspection welkom te heten, en vertelde mooie verhalen over zijn stad. Leiden Convention Bureau regelde doeltreffende en met een glimlach alle om het congres tot een succes te maken. De deelnemers verheugden zich op de mooie congreslocatie, de prachtige stad en de korte aanreistijd. De burgermeester was goed voorbereid op de groep van specialisten die hij aantrof en hield een wervelende en geestige speech tijdens de welkomreceptie. Zodanig dat de deelnemers vroegen of ze onze burgermeester niet altijd mee konden nemen naar het jaarlijkse congres. 

En... niet dat het om kwantiteit gaat, maar Leiden blijkt een grote aantrekkingskracht te hebben op deelenmers. Het Flux congres had 50% meer deelnemers dan de voorgaande congressen. 

Prof.dr. E.A.M. (Eveline) Crone
Ontwikkelings- en Onderwijspsychologie
Faculteit Psychologie, Universiteit Leiden
Congres Ambassadeur

19th International Conference on Science and Technology Indicators (STI)

Al vijfentwinitg jaar organiseert ons instituut (Centrum voor Wetenschaps en Technologiestudies) om de vier jaar in Leiden een congres over het analyseren en in kaart brengen van wetenschappelijke ontwikkelingen. Dat brengt zo'n 300 onderzoekers uit alle landen van de wereld naar Leiden.

We merken dat de deelenmers graag naar Leiden komen: een internationaal gerenommeerde universiteit, een prachtige historische binnenstad vol cultureel erfgoed, musea van wereldklasse, een ruime keuze uit leuke cafés en restaurants, uitstekende verbindingen met de rest van de wereld.

En, van cruciaal belang: de laatste jaren heeft Leiden een spectaculaire vooruitgang geboekt in hotel- en congrescapaciteit. Leiden presenteert zich steeds sterker als een internationale congresstad waar het voor congresdeelnemers en hun partners zeer goed vertoeven is.  

Prof.dr. A.F.J. (Ton) van Raan
Kwantitatief wetenschapsonderzoek
Faculteit Sociale Wetenschappen, Universiteit Leiden
Congres Ambassadeur