37e Internationale Scientific Instrument Commision Congres 

In de periode van 3-8 september 2018 organiseerde Rijksmuseum Boerhaave het 37e internationale Scientific Instrument Commision Congres (een subcommissie van de UNESCO).

150 wetenschapshistorici, museumconservatoren en studenten uit meer dan 20 landen over heel de wereld spraken een week over historische wetenschappelijke ontwikkelingen. 

De lezingen en discussies vonden plaats in de twee congreszalen van Rijksmuseum Boerhaave. Excursies waren niet alleen in Leiden (Bibliotheca Thysiana, Pieterskerk, de Leidse Sterrewacht, het depot en de universiteitsbibliotheek), maar ook andere musea. Vanuit Leiden waren deze eenvoudig met een bus te bereiken. Ook het congresdiner vond in Leiden plaats en wel in de Oranjerie van de Hortus Botanicus. Na afloop kregen we veel complimenten, niet alleen voor het congres, maar ook voor de mooie stad, die overzichtelijk is en veel te bieden heeft. 

foooot.jpg

Hans Hooijmaijers                                                                                        Deputy Directeur / Hoofd Collecties